Saturday 5 October 2013

Roxette - The Look

Roxette este un grup suedez de muzica pop cu influente rock ai carui membrii sunt Marie Fredriksson si Per Gessle. Duo-ul pop-rock a luat nastere la mijlocul anilor '80, incepand sa aiba succes abia la inceputul anilor '90.

Trupa a fost premiata de catre "Recording Industry Association of America" cu doua albume de platina - "Look Sharp" (1988) si "Joyride" (1991)- si doua piese de aur - "The Look" si "It Must Have Been Love".

Primul hit al trupei a fost "It Must Have Been Love", single aparut pe albumul "Tourism", alaturi de altele cum sunt "Songs from Studios", "Stages", "Hotelrooms & Other Strange Places".

In octombrie 1986 trupa a lansat primul album intitulat "Pearls of Passion", iar piesele "Neverending Love", precum si "Goodbye to You", i-au asigurat formatiei mult ravnitul loc intai in topurile suedeze.

In 1987, Roxette a lansat cel de-al treilea album, iar in 1988 artista Marie Fredriksson a castigat premiul pentru "Cea mai buna artista pop/rock" si doua premii Rockbjörnen pentru "Cel mai bun albm suedez" si "Cea mai buna artista suedeza" in cadrul concursului The Grammis Awards, echivalentul suedey pentru premiile Grammy.

Urmatorul album complet al trupei, "Look Sharp!", a fost lansat in octombrie 1988, incluzand hit-uri ca "Chances", "Dressed for Success", "Listen to Your Heart" si "The Look".

In 1990 "It Must Have Been Love" a facut parte din muzica filmului "Pretty Woman" si a marit cifra de afaceri a trupei cu nici mai mult nici mai putin de 460 milioane de dolari, ocupand totodata si locul intai in topuri.

In martie 1991 membrii trupei au lansat albumul "Joyride", ce continea cantece precum: "Joyride", "Fading Like a Flower" (Every Time You Leave) si " Church of Your Heart".

In octombrie 1992 au lansat albumul "Tourism" compus din melodii avand tonalitati usor diferite, cum ar fi "Never Is a Long Time", "Here Comes the Weekend", "How Do You Do!", balada "Queen of Rain" sau versiunea electronica a piesei "Fingertips".

Tot in 1992, Marie Fredriksson isi lanseaza primul album suedez in varianta solo, intitulat "Den Ständiga Resan" ( "The Eternal Journey"), album care i-a adus un al doilea premiu la concursul Swedish Grammis Award, de data aceasta pentru "Cel mai bun artist al anului".                              http://www.last.fm/music/Roxette




         

"Crash! Boom! Bang!" a fost lansat in 1994 si contine cantece precum: "Sleeping in My Car", "Crash! Boom! Bang!" si "Fireworks". In toamna anului 1994 Roxette porneste intr-un turneu mondial, cu 47 de concerte in Europa.

2 comments: